Nyílt levél.

18. 03. 25
Találatok: 312

Tisztel Klubvezetők, Játékosok!

 

Talán már értesültetek róla, talán még nem, a 2018-as évben elindul a Darts Akadémia.

Számos céljai közül most az egyik olyat szeretném ismertetni veletek, ami a kluboknak is előnyös lehet és érdeklődésre adhat okot.

1, elméleti és gyakorlati oktatás a verseny darts alapjairól.

2, ezt kiegészítve az Akadémia elindít egy olyan verseny sorozatot, ami erre épít.

Valójában mindkettő nagyon fontos, egyik sem érheti el a kellő hatást önmagában.

Azt biztosan észrevettétek már, hogy a legnagyobb hiányosság, ami a magyar dartsban még mindig jelen van, nemzetközi színtéren az érdemi eredmények hiánya. Természetesen vannak szép eredmények, főleg ami az Up korosztályt érinti. Ez mindig szép és fontos eleme volt a magyar dartsnak. Viszont ezt még soha nem sikerült felnőttek között kamatoztatni, sőt sok esetben a reménységek elhaltak felnőtt korba érve.

Felnőttek között is voltak kecsegtető, ám villanásszerű eredmények, ám ezek sem ismétlődtek, a stabilitás nem jött létre.

 

Az Akadémia célja, hogy megfelelő alapokon nyugvó versenyrendszert üzemeltessen, és ez által hozzon létre egy stabil és fejlődni képes játékosállományt.

Ez az a pont, ahol együttműködés nélkül ez nem valósulhat meg.

Nem elég az eredményeket hiányolni, azért tenni is kell. Minél többen teszünk érte, az esély és a lehetőség ennek arányában nő!

 

A darts sokak számára csak játék, mely rabul ejtette őket. Nem csoda, ez valóban egy csodálatos játék. Így élik meg, ennek szellemében űzik.

Azonban van egy réteg, mely jóval koncentráltabban és komolyabban, teljesítményorientáltan éli meg és a versenydarts irányába tendál.

Mindkét csoport megtalálható minden klubban és egyesületben.

Az Akadémia viszont inkább az utóbbi rétegnek kíván utat mutatni és egyesítve ezen erőket teremti meg a lehetőségét a leghatékonyabb fejlődésnek.

 

Az Akadémia erre az együttműködése buzdítja a klubokat, hogy ezen játékosok egy ligán belül játszhassanak.

Miért előnyös ez a kluboknak és játékosoknak?

  • az azonos irányú akarat egy ligában teljesítményt és stabilitást generál
  • a játékosoknak nincs szükségük igazolásra, klubtagságra csak részvételre
  • a klubok nem veszítik el játékosaikat
  • teljesítményük nő, ez által a klub eredményessége is, mely több síkon is kamatoztatható

Kedves klubvezetők, játékosok, amennyiben felkeltettük érdeklődéseteket és fenn áll az ez irányú akarat, várjuk kérdéseiteket, észrevételeiteket. Személy szerint tennék javaslatot is, egy közös személyes találkozóra, fórumra. Szeretettel várom a jelentkezőket.

Sportbaráti üdvözlettel: Bezzeg Nándor